Nederlanders zijn altijd al een avontuurlijk volk geweest. Vroeger voeren we op de wereldzeeën en ontdekten we continenten. Tegenwoordig gaat het er anders aan toe, maar we blijven wel zoeken naar avontuur. Letterlijk de paden op, de bergen in. Daarbij is het antwoord op de vraag: ‘waar ben ik, waar ga ik naar toe en hoe kom ik terug’ niet onbelangrijk. Het Handboek Oriëntatie wijst de lezer de weg naar het antwoord.
Wij mogen drie exemplaren van het 'Handboek Oriëntatie' weggeven. Winnen? Laat ons dan weten waarom jij dit handboek goed kan gebruiken! Meedoen kan door een mail te sturen naar info@oppad.nl. Meedoen kan t/m zaterdag 29 augustus.
Dat Nederlanders graag reizen is geen nieuws. We vinden onszelf behoorlijk avontuurlijk, maar tegelijk willen we goed voorbereid zijn. Zo blijkt dat 95% van de kopers van een wandelgids waarde hecht aan de toevoeging van GPS-tracks. En iedereen kent wel het voorbeeld van de met zijn auto gestrande vakantieganger: op de vraag van Steunpunt Lyon ‘Waar bent u?’ kwam het antwoord dat hij ergens tussen Parijs en Barcelona was. Zijn navigatie was stuk…
Het Handboek Oriëntatie leert de lezer uiteraard de traditionele vaardigheden als kaartlezen en kompas lezen, maar geeft ook een heldere uitleg over oriëntatie en navigatie met moderne middelen als hoogtemeter of GPS. Het biedt kortom het complete overzicht van mogelijkheden waarbij de beginnende reiziger leert hoe hij een kaart leest zonder hem op de kop te houden, terwijl de gevorderde avonturier leert hoe hij een meerdaagse tocht in de besneeuwde bergen moet aanpakken.
Elke vorm van oriëntatie wordt uitgebreid besproken waarbij de auteurs (zelf ervaren buitensporters) niet alleen goed uitleggen wat je moet doen, maar ze geven er ook heel praktische voorbeelden bij. Daarnaast vind je veel duidelijke tekeningen, goede foto’s, schema’s, tabellen, voorbeelden en kaarten. Lees dit boek goed, en je bent nooit meer ‘veroordeeld’ tot uitgestippelde routes, afgezet met paaltjes. Dit boek is een ticket naar je eigen avontuur!